Termene & Conditii

 1. Site-ul ricipici.ro, denumit in continuare “ricipici.ro”, este detinut si administrat de societatea RICIPICITOYS SRL, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 38137758, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/14846/2017 si cu sediul in Strada Smaranda Braescu 43, Bucuresti, Romania. Tel.: 0725075233; E-mail: ricipicishop@gmail.com. 

  Navigarea pe site-ul ricipici.ro urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client.

  ricipici.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

  In caz de divergenta sau neintelegeri intre ricipici.ro si Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul ,Comenzii.

  Notificarea primita de catre Client, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.


  Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Clientul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.


  Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Client in momentul primirii de catre Client de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

  În cazul în care nu sunt de acord cu termenii şi condiţiile impuse, Utilizatorii trebuie să înceteze accesarea sitului.

  RICIPICITOYS SRL  nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de la ricipici.ro sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contine erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari.

  Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, ricipici.ro fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site RICIPICITOYS SRL nu este raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni in redactarea sau prezentarea materialelor de pe site.

  RICIPICITOYS SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site-ul ricipici.ro, acestea fiind puse la dispozitia RICIPICITOYS SRL de catre furnizori.

  Preturile afisate nu includ TVA. RICIPICITOYS SRL nu este platitoare de TVA. Preturile afisate sunt finale.

   Definitii

  Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul ricipici.ro.

  Client - persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

  Produse si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

  Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

  Vanzator – societatea RICIPICITOYS SRL avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 38137758, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/14846/2017,cu sediul in Strada Smaranda Braescu nr 43, Bucuresti, Romania. Tel: 0725075233; E-mail: ricipicishop@gmail.com

  Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

  Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

  Drepturile de proprietate Intelectuala

  Continutul site-ului ricipici.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea RICIPICITOYS SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul RICIPICITOYS SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

  RICIPICITOYS SRL poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului ricipici.ro.

  Utilizarea pe ricipici.ro a oricarui nume de marca inregistrata nu constituie reclama pentru compania respectiva. ricipici.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului.

  Returnarea produselor

  Conform legislatiei in vigoare O.U.G. 34/2014, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice. Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului. Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru comenzile livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (pe cat posibil in ambalajul original cu toate accesoriile, cu toate etichetele aferente produsului si documentele care l-au insotit).

  Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la data primirii dovezii ca produsul a fost returnat sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform careia acesta a trimis produsele catre noi, luandu-se in considerare data cea mai apropiata. Daca produsele sunt returnate intr-o stare in care nu mai pot fi vandute ca si noi, ne rezervam dreptul de a solicita o diminuare a valorii produsului pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produselor ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsele, pe cheltuiala acestuia. In situatia in care produsul va fi preluat de catre noi, suma va fi returnata in termen de 14 zile de la primirea notificarii de retragere.


  Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (pe cat posibil in ambalajul original cu toate accesoriile, cu toate etichetele aferente produsului si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la retur. Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.
  In eventualitatea in care produsul achizitionat este nefunctional sau prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris in termen de 48 de ore de la primirea produsului.In acest caz plata transportului va fi suportat de RICIPICITOYS SRL

  Comanda

  Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Clientului.

   Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Client, in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

  ricipici.ro isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse (preturi pe care le poate aprecia ca fiind eronate/derizorii orice cumparator cu un nivel mediu de pregatire).

  Reclamatii

  Departamentul de Relatii Clienti va solutiona reclamatiile in cel mai scurt timp. Reclamatiile se pot solutiona prin e-mail la adresa ricipicishop@gmail.com .

  Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin email, puteti lua legatura pentru o conciliere interna  la numarul de telefon 0725075233.